FAQ magnesium floaten
Voor wie is magnesium floaten geschikt?
Floaten is voor iedereen!! Jong en oud is welkom. Vanaf 18 jaar is floaten toegestaan. Voorafgaand aan je sessie, vul je een korte vragenlijst in, zodat wij op de hoogte zijn van eventuele (medische) bijzonderheden.
- Floaten is zowel lichamelijk als mentaal goed voor je. Je laat tijdens een floatsessie alles letterlijk en figuurlijk los.
- Floaten heeft volgens wetenschappelijk onderzoek invloed op top (sport)prestaties.
- Ervaringen en onderzoeken hebben aangetoond dat floaten zeer positieve effecten heeft als verhoging van sportprestatieniveaus, vermindering van pijn bij blessures en kortere herstelperiodes.
- Daarnaast zijn gunstige effecten aangetoond op het terrein van stress, creativiteit, verslavingen etc.
- De meest efficiënte manier om magnesium op te nemen, is via je huid. En dat is precies wat er gebeurt als je gaat floaten. Je drijft op warm water met zout en magnesiumkristallen. Terwijl je volledig ontspant, absorbeert jouw lichaam magnesium en wordt je tekort aangevuld.
- Floaten vermindert onder andere vermoeidheid, stress, angst en burn-outklachten. Ook verlicht het fysieke pijnen zoals reumatische klachten, migraine en nek of rugklachten.
- Onze floatcabine wordt gevuld met Epsom zout oftewel magnesiumsulfaat. Dit zout is bijzonder goed voor de gezondheid. Het is rijk aan magnesium, wat men tegenwoordig met al het bewerkte voedsel, te weinig binnen krijgt.
- Een tekort aan magnesium kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen zoals (chronische) stress, depressies, hart- en vaatziekten, osteoporose, verstoorde bloeddruk, hoofdpijnen, verkrampte spieren en huidproblemen (psoriasis, acne, eczeem en huidallergieën). 70% van de mensen in de Westerse wereld heeft een (groot) tekort aan magnesium. Het floaten in magnesium vult dit tekort grondig aan.
- 1 uur floaten per twee a drie weken, is over het algemeen de perfecte aanvulling van magnesium.
- De opname van magnesium werkt namelijk het beste via de huid en is daarnaast ook nog een prima manier om je lichaam te ontgiften.
- Floaten is en doet natuurlijk veel meer dan alleen het voordeel van magnesium. Je raakt in een ontspannen staat, kunt alles loslaten en voelt je na afloop als herboren.
Wat kunnen symptomen van een magnesium tekort zijn?
Spierkrampen, tintelingen of verdoofd gevoel, rusteloosheid, hoofdpijn, migraine, concentratieproblemen, nervositeit, vermoeidheid, slapeloosheid, algehele malaise en depressieve buien kunnen een indicatie zijn van een magnesiumtekort.
Wie hebben een grotere behoefte aan magnesium?
Sporters, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, mensen met chronische ziekten en ouderen hebben een grotere behoefte aan magnesium. Buitenmatige consumptie van alcohol of nicotine leidt ook tot een grotere behoefte aan magnesium.
Ik ben zwanger, mag ik dan wel floaten?
Geen enkel probleem. Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra behoefte aan magnesium en floaten is een effectieve manier om die behoefte te vervullen. Het is aan te raden om al vroeg te beginnen met floatsessies, zodat je de wervelkolom tijdig ontlast. Daarnaast kun je de sessies dan goed opbouwen qua tijdsduur. Mocht je een pittige zwangerschap hebben, dan is een opbouw in tijdsduur van het floaten aan te raden. Veel zwangere vrouwen hebben baat bij regelmatige floatsessies. Bij ons kun je terecht tot en met 36 weken van je zwangerschap.
Welke voordelen heeft floaten tijdens de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap kun je allerlei kwaaltjes ontwikkelen, zoals nek, rug en schouderklachten. Maar ook bekkenpijn, harde buiken, misselijkheid, onrustige benen, spataderen en oedeem kunnen ontstaan. Floaten is dan echt een uitkomst. Doordat er tijdens het drijven geen zwaartekracht is, valt de druk op je lichaam volledig weg. Je harde spieren kunnen zich ontspannen en raken beter doorbloed. De horizontale ligging zorgt voor een betere circulatie van je lichaamsvocht. Zo voorkom je dat al het vocht zich in je voeten of enkels gaat ophopen.
Hoelang duurt een floatsessie?
Dit hangt af van de soort sessie die je boekt. Je kunt vanaf een half uur floaten. Langer en vaker floaten heeft het meeste effect.
- Een floatsessie duurt 30, 60 of 90 minuten. Hier komen nog zo’n 20 minuten bij voor het aan- en uitkleden en douchen.
- We raden je wel aan om wat extra tijd te nemen.
- Voor het optimale resultaat is het belangrijk om ook na de floatsessie nog een tijdje te ontspannen.
- Vooraf krijg je instructies hoe de floatsessie gaat verlopen.
- Bij aankomst dien je een douche te nemen. Je gaat vervolgens in de cabine, welke vol is gelopen met water.
- Je kunt eventueel oordopjes en een nekkussentje gebruiken om volledig te ontspannen.
- Vervolgens ga je heerlijk floaten.
- Aan het einde van de floatsessie gaat het licht in de cabine aan.
- Je stapt vanuit de cabine direct in de douche, waar je het zout van je lichaam kunt spoelen.
- Na het douchen kun je nog even rustig bijkomen onder het genot van een kopje koffie of thee.
Is badkleding verplicht?
Nee, dit is niet verplicht en geheel aan jezelf. Je bent immers in een privécabine met eigen kleedruimte.
Is floaten privé of doe je dit met meerdere mensen tegelijk?
Floaten is helemaal privé. Het mag met z’n tweeën. De floatcabine bevindt zich in een luxe ruimte. Deze ruimte heeft een eigen douche en uiteraard een floatcabine. Gedurende de floatsessie is deze ruimte exclusief voor jou beschikbaar.
Kun je samen floaten?
Ja, dat is zeker mogelijk. Je mag samen in één cabine floaten. Mocht je dit willen, kijk dan naar onze diverse mogelijkheden qua sessies.
Kun je last krijgen van claustrofobie?
Nee, in principe niet. De floatcabine is erg ruim van binnen, met licht, geluid en goede ventilatie. Mocht je het toch eng vinden, dan kun je de klep van de cabine een stuk open laten. In geval van nood, kun je drukken op de noodknop in de cabine.
Wat doe je in geval van nood?
In de floatcabine is een noodknop aanwezig. Mocht je onwel worden of er is iets anders aan de hand, druk dan de knop in. Er komt dan meteen iemand van het personeel om te checken of je hulp nodig hebt